Czy taki sos jest zdrowy? 153 g pomidorów użyto do wyprodukowania 100 g produktu. Woda, cebula 10%, cukier, syrop glukozowo fruktozowy, przecier jabłkowy, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, substancje zageszczczajaca guma guar, regulator kwasowości, kwas cytrynowy zioła i przyprawy
Witam wiem ze ostatnio posiłek powinno się spożywać 1-2 h przed snem, ale załóżmy ze moim posiłkiem jest zdrowy olej rzepakowy który spowalnia proces trawienia a także ser twarogowy tłusty , najmniej przetworzony , czy muszę zachować ten odstęp i w tym wypadku ? Pozdrawiam
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
siema, kupilem oliwe z lidla primadonna i ma taki gorzko-ostry smak, nie najgorszy dla mnie, ale czy kazda ma taki sam smak? olej rzepakowy mial taki lekko orzechowy. moze ta oliwa jest slabej jakosci ? jaki smak ma wasza oliwa i za ile ja kupiliscie ?
Sporo się słyszało, że soja obniża testosteron. Ale ostatnio trafiłem na wyniki badań sugerujące, że olej rzepakowy też to robi. Co o tym myślicie? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20930468
zauwazylem ze po tluszczach jednonasyconych(olej rzepakowy przede wszytskim) jestem bardziej syty i mam stabilniejsza glikemie niz po nasyconych (tluszcz wieprzowy, masło). dlaczego tak jest ?
Tak jak w temacie. Czym mogę zamienić to na 2. śniadanie Shake z mleka+ 100 g płatek owsianych błyskawicznych+20 g wpc+mały owoc+20 ml oliwy z oliwek/olej rzepakowy tłoczony na zimno
1.Kupiłem olej rzepakowy, moge na nim smażyć? bo na etykiecie pisze ze dobry do smażenia. 2.Czy bardzo konieczne jest zalewanie pł. owsianych wodą dzien przed?
Siema czy mogę orzechy nerkowca i migdały zamienić odpowiednio na siemie lniane i olej rzepakowy? Może ktoś coś innego podpowie, chodzi przede wszystkim o charakter finansowy
Czytałem że podobno olej rzepakowy może być nawet zdrowszy od oliwy z oliwek, czy to prawda? Jeśli nie, to czy istnieje tańszy zamiennik oliwy z oliwek?
[...] migdały - polecam szczególnie ze względu na zawartość kwasu alfa-linolenowego, który podbija nam zawartość omega-3 ze względu na ciągły deficyt tego w diecie. * oleje - lniany, rzepakowy, oliwa z oliwek Oleje i orzechy są źródłem roślinnych steroli które również mają wpływ na układ sercowo-naczyniowy i poziom cholesterolu. Tłuszcze [...]
[...] dużo kwasów nasyconych zawierają tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, np. smalec, masło, śmietana, ale występują one także w mniejszych ilościach w tłuszczach roślinnych, np. w oleju kokosowym ( śmietanka w proszku) i palmowym. Temperatura topnienia kwasów nasyconych zależy wyłącznie od długości łańcucha węglowego; im dłuższy łańcuch węglowy, tym [...]
[...] sprawia, że masz ciągle uczucie głodu ? Odczuwasz psychicznie: jestem na diecie ,ściska mi żołądek więc pewnie chudnę . Nie zjadasz pożywnego śniadania, odmawiasz sobie kolejnego posiłku, przeżuwasz batonika - bo przecież jeden batonik nie zaszkodzi! Myślisz sobie: Nie zjadłem śniadania, ale za to był batonik , przecież nie utyję , bo [...]
[...] wtedy, gdy nie poprzestanie tylko na jedzeniu produktów roślinnych, ale doda do swego menu również ryby, jaja oraz mleko i jego przetwory. Najbogatszym źródłem wit. A jest olej z wątroby ryb i zwierząt morskich, zwany popularnie tranem. Na przykład w wątrobie kaszalota (gatunek wieloryba) zawartość retinolu dochodzi do 2 kg., co odpowiada [...]